MBT/SPRING HU/Koordinátorok részvevők/
Koordinátorok részvevők

A nemzetközi SPRING projekt a németországi UFZ (Helmholtz Centre for Environmental Research) és az angliai UKCEH (UK Centre for Ecology & Hydrology) vezetésével valósul meg. A Magyarországot és Romániát képviselő koordinációt az HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont, Ökológiai és Botanikai Intézet, Lendület Ökoszisztéma-szolgáltatás Kutatócsoport munkatársai látják el. A kurzusok szervezésében és lebonyolításában a Magyar Biológiai Társaság vesz szervesen részt.

 

dr. Kovács-Hostyánszki Anikó - regionális koordinátor

Az HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont tudományos főmunkatársa, ökológus. Szakterülete a beporzó rovarok, különösen a vadméhek ökológiája, beporzásökológia, agrárökológia.
Honlap:
https://ecolres.hu/munkatarsak/kovacs-hostyanszki-aniko/
https://ecosystem-services.ecolres.hu/people/kovacs-h-aniko

 

Demeter Imre - regionális koordinátor

Az HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont tudományos segédmunkatársa. Kiemelt kutatási területe a vadméhek és a mézelőméhek közötti kompetíció, illetve tájhatások és antropogén hatások a vadméhek közösségére.
Honlap:
https://ecolres.hu/munkatarsak/demeter-imre/
https://ecolres.hu/en/munkatarsak/imre-demeter/

 

Mecsnóber Melinda - kurzusszervező

A Magyar Biológiai Társaság ügyvezető igazgatója. Környezeti nevelő, természetvédelmi mérnök. Szakterülete ízeltlábúakkal végzett terepi vizsgálatok felhasználhatósága a környezeti nevelésben.